Træpiller

Træpiller som strøelse

Når du strøer med træpiller i boksen, knuses pillerne, hvorefter de danner en blød og fjedrende madras. Træpillerne er skånsomme for hesten og har en utrolig høj sugeevne. Det er nemt at bruge træpiller og underlaget bliver ikke så gennemvædet som ved traditionel strøelse. Anvender du træpiller som strøelse, får du et lyst og pænt miljø i stalden.

Priser fra 1495kr. / 975kg excl. moms og levering. Fås i 15kg sække og bigbags. Bestilling på Webshop

  • Høj sugeevne
  • 50% mindre tid til udmugning end traditionel halmstrøelse
  • Mindre mødding
  • Lys og blødoverflade
  • Økonomisk i brug

Træpiller anvendt som strøelse i hesteboksen er godt for økonomien og ikke mindst godt for staldmiljøet.

Rideskoler og stutterier glæder sig over de store fordele ved at bruge træpiller som strøelse i boksene. Det er let at bruge træpiller, de bliver ikke så hurtigt gennemvædet end halm. Desuden er træpiller lette at bortskaffe, idet de nemt kan anvendes som gødning på marken og i haver.

En sæk træpiller på 15 kg kan suge op til 40 liter væske, fordi vandindholdet i træpiller er lavt. Heste trives særdeles godt i staldmiljøer, hvor der anvendes træpiller. Støvfaktoren er minimal og lugtgener er minimeret.

Hvordan bruger vi træpiller i boksen

Ud fra hvad vi erfarer fra hesteejere, rideskoler og stutterier anbefaler vi,  at der som første gangs strøelse lægges et lag på 4-7 cm, herefter suppleres efter behov og alt efter boksens størrelse, ca. 1-3 sække pr uge alt efter årstiden og hesten – så er hygiejne i top. Håndteringen er let, da vore sække kun vejer 15 kg . Amoniak optages godt i træpiller, og derfor giver en bedre duft og dermed medvirker til bedre klima i stalden.

Udmugning

Fjern blot de våde pletter af træpiller, når der muges ud og suppler med piller på.  Hesteboksen muges helt efter behov.